Kunst in interieur

Bij interieur denken we al gauw aan stoelen, tafels en accessoires. De meest onderschatte accessoire is misschien wel kunst aan de muur. Kunst valt op en kan daardoor een interieur sterk beïnvloeden. Het is verrassend wat nieuwe kunst in je interieur soms kan doen voor het geheel. Je kunt dus een nieuw interieur door nieuwe kunst bewerkstelligen terwijl de meubels hetzelfde blijven. Geef je muur eens in een andere kleur en hang er eens een mooi kunstwerk op. Kunst geeft persoonlijkheid en karakter aan je interieur!

Kleur

Soms vergeten we hoe een schilderij een interieur helemaal kunnen doen opfleuren. Kleur speelt hierbij een belangrijke rol. Vooral wanneer jouw interieur bestaat uit basickleuren zoals wit of vergrijsde tinten, kun je zeer makkelijk interieur verandering met nieuwe kunst toepassen. Kies een kunstwerk met met gedurfde kleuren. Je zult zien dat het de ruimte ineens ophaalt en het warmte kan brengen zonder dat het de rust verstoord.

Hoe realiseer je interieur verandering met nieuwe kunst?

Probeer eens kleuren en vormen die je nooit eerder overwogen hebt. Think out of the box. Kies eens voor een schilderij met meer vrolijke kleuren. Of kies juist een klassiek schilderij ondanks je moderne interieur. Vaak denken we dat modern en klassiek ‘elkaar bijten’ maar niets is minder waar. Een klassiek schilderij komt vaak heel goed tot zijn recht in een modern interieur. Het contast geeft een spannend geheel.

Met mijn ervaring als interieurstylist kan ik advies geven over het plaatsen van (mijn) kunst in uw interieur.